Trivsel hos dig


 

Er du stressramt eller har du bare for travlt?

 

Stress er blevet et meget populært ord at bruge, men der er stor forskel i min optik på om du er stressbelastet eller om du - bare- har højt tempo i hverdagen.

Bare har for travlt

Hvis du bare har for travlt, så er tempoet naturligvis højt, men ikke mere end du stadig kan holde balancen og selv træffe beslutningen om at ændre hverdagen. Hvis du vil. En længere varende travlhed kan føre til en stressbelastning, men behøver ikke at gøre det. Er du nysgerrig på at læse mere, så er Tidscoaching - for travlt i hverdagen måske noget for dig

 

Stressbelastet

Er du derimod stressbelastet, så kan du ikke selv se det. Du føler, at du nærmest bliver suget ind i en tunnel. Kroppen siger dagligt fra, med ondt i nakken, ondt i lænden, hukommelsessvigt og dårlig søvn blot for at nævne nogle faktorer, men du overhører signalerne og vænner dig til dem.

Du har ikke mærket forandringerne og det er blevet normalt for dig at have det sådan. Du tænker at det går nok over igen, når du kommer på den anden side af udfordringerne. Kan du genkende dette, så  er Stressramt - og endnu ikke sygemeldt måske noget for dig

 
Som stressramt har du følelsen af, at du har mistet styringen i hverdagen. At det ikke længere er dig, der sætter dagsordenen, men derimod alle andre. Du ved ikke, hvordan du skal ændre det, og mest af alt, så er du bange for at andre opdager, hvordan du faktisk har det.

 

Stressramt og sygemeldt

Når belastningen bliver for massiv sker det at en sygemelding bliver aktuel. Her har kroppen måske trukket i nødbremsen. Måske har du selv i samråd med lægen blevet sygemeldt. Måske er det din arbejdsplads, der har sygemeldt dig. Uanset hvad, så er det meget vigtig at du får professionel hjælp til at komme tilbage til hverdagen igen, så du igen kan tage aktivt del i den. Og det kommer du. Med den rette hjælp! Er du stressramt og sygemeldt kan du med fordel læse videre Stressramt og sygemeldt.