Interview med Tanja Gudiksen

- af Tanja Gudiksen


 

8 hurtige…

Hvorhenne i verden sidder du egentlig?

Jeg har base i skønne Dragstrup på Mors – på 1. sal i et anneks til det hus, hvor jeg bor sammen med min dejlige familie.

 

Betyder det så, at du kun arbejder for personer og virksomheder på Mors?

Nej – slet ikke! Jeg har kunder og samarbejdspartnere flere steder i landet. Desuden er Skype en rigtig god mulighed, når enten afstand, tiden eller logistikken er en udfordring.

 

Hvad er dine forudsætninger for at lave det, du laver?

Jeg er oprindelig uddannet indenfor revisionsbranchen, og har i en årrække beskæftiget mig med tal og mennesker. Jeg ved af erfaring, at du ikke nødvendigvis bliver mere effektiv ved at arbejde hurtigere (læs: multi-taske) eller arbejde over. Det handler derimod om at optimere arbejdsindsatsen.

Og coaching og den økonomiske verden har flere fælles træk. Her arbejdes begge steder med fokus på et defineret mål og samtidig, hvordan man får optimeret processen derhen.>

 

Hvad er det helt præcist, du kan hjælpe mig med?


Skåret helt ind til benet, så kan jeg hjælpe dig med at få sat spot på, hvad og hvordan du bruger din tid. Bruger du dit liv på det der giver energi? - eller skal der justeres? Og hvordan er dit fokus på de ting du laver? - både de spændende og mindre sjove. –Så, at du tænker, når dagen er omme: ”Det har været en god dag” og  samtidig har en god fornemmelse i kroppen  - også selvom tempoet måske har været højt. For du har brugt tiden på de rigtige ting – de rigtig vigtige for dig.

 

Så du hjælper faktisk andre der har haft det ligesom dig selv?

 

Ja. Og det er min største styrke. At jeg har gået vejen selv. Ved at blive bevidst om mit eget fokus og ikke mindst overspringshandlinger har jeg kunnet optimere mine dage. Jeg har derigennem både på arbejde og privat oplevet, at effektiviteten hæves betydeligt. Og vigtigst af alt har jeg fundet ud af, at det jeg troede gav mig energi faktisk frarøvede mig den i stedet for.

Det er helt det samme jeg hjælper mine kunder med. At du får kigget på om det du tror giver energi faktisk også gør det. Og hvordan din hverdag skal se ud for at virke for dig. For mig er det dog ikke nok kun at bruge min personlige erfaring. Jeg tager derfor løbende på efteruddannelse og kurser for altid at have adgang til de bedste værktøjer til stressbehandling.

 

Er det noget, du har papir på, at du kan?


Jeg er uddannet hos Matzaus Erhvervspsykologer hos Majken Matzau, som er en af Danmarks førende erhvervspsykologer med speciale i stressbehandling. Udover masser af erfaring både personligt og fra klienter, så er jeg er certificeret coach fra Manning Inspire, Sofia Mannings internationalt godkendte coachuddannelse (ICF), hvor jeg nu er tilknyttet som Coach Trainer og Feedbacker af nye coaches der er under uddannelse.  Derudover har jeg en HD i regnskab, så jeg har en god ballast i at optimere. Altså at få det bedste ud af forudsætningerne og samtidig være realistisk.

 

Hvorfor har du egentlig valgt at blive selvstændig? Var det ikke meget nemmere at tage på arbejde i stedet for ?

 

-Både og. Det var måske nok nemmere på nogle måder…som at kende min indtægt og arbejdstid –Så jo: Nogle ting ville sikkert være meget, meget nemmere – ……men, når jeg nu godt kan lide udfordringer så var beslutningen ikke så svær at tage.

Men vigtigst af alt var at jeg ikke kunne slippe det at være med til at støtte, udvikle og hjælpe andre mennesker - processen deri - , som i den grad lader mig op og giver og energi – og derfor valgte jeg at tage springet ud i det uvisse. Jeg kunne simpelthen ikke lade være.

 

-Og hvorfor sagde jeg mit job op og blev selvstændig.
Fordi, jeg kunne se, at der findes rigtig, rigtig mange kvinder der bruger rigtig megen tid og energi på, alt det de føler de skal nå (for andre) og, hvor meget det egentlig fylder i deres tanker - og dræner dem for energi. Og faktisk har så travlt med dette, at de helt glemmer sig selv.  –Og hvis de så endelig gør noget for sig selv, så har de faktisk dårlig samvittighed . -Dem brænder jeg rigtig meget for at coache og undervise.

 

Du taler meget om energi. Hvorfor har børn så meget energi? Du må jo have en vis viden med 5 af slagsen.


Udover selvfølgelig, når de er helt sukker-hypede fredag aften efter at have fortæret hyggeskålen til Disney-sjov, så er jeg helt sikker på at det skyldes, at de er drevet af lyst-princippet. Børn de gør og laver faktisk kun de ting de har virkelig lyst til.

 

 -Og inden du får teen galt i halsen, så ved jeg jo godt at vi ”voksne mennesker” ikke bare kan følge samme model, men vi kan tilpasse den vores verden. Hvis dit fokus og indstilling, når du laver ”pligt-opgaver” flyttes fra negativ til positiv, så er du allerede rigtig godt på vej. Jeg er selv stor tilhænger af lydbånd, når jeg har kørt til og fra arbejde. Jeg glæder mig faktisk til, når jeg skal ud og høre fortsættelsen….. Jeg stryger gerne – når jeg endelig stryger - inde foran fjernsynet. Nogle kan skal der bare tænkes lidt kreativt, for at slå to fluer med et smæk – på den gode måde.

 

 


 

You can talk the talk, but can you walk the walk?

Handling er forskellen på stilstand og forandring.